Τόπος και χρόνος

 

Στον Πειραιά στο γήπεδο του Παναγιώτη Σαλπέα στην Ακτή Μιαούλη στήθηκε το ρινγκ για τους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ελίτ Ανδρών – Γυναικών.  Η διεξαγωγή των αγώνων ήταν καθορισμένη για τις ημερομηνίες 7 έως 10.

 Η ζύγιση

 

Ο Κιτσαράς προσήλθε στο γήπεδο για την ιατρική εξέταση και τη ζύγιση όπως απαιτούσε η προκήρυξη των αγώνων.   Η πρώτη ζύγιση και ιατρική εξέταση ήταν προγραμματισμένες για την  Πέμπτη 7 Δεκεμρίου 8:30-10:00 π.μ. .  Ο Αρτέμης Κιτσαράς προσήλθε με το Δελτίο του και με το κόμιστρο της συμμετοχής το οποίο ανέρχεται στα 50 ευρώ.  Τη συγκεκριμένη ώρα οι προπονητές με τους αθλητές τους που επρόκειτο να συμμετάσχουν στο εν λόγω πρωτάθλημα ήταν στο χώρο της ζύγισης.

Love boxing?, Join boxersunion.gr, We love Boxing, Box3rcise, Kidboxing, Boxerspro, Boxing love, boxersunion.gr, boxersunion.ioannina@gmai.com, Athletic Club Boxers Union of Ioannina, Boxers Union of Ioannina Amateur Boxing Club, Boxers Union of Ioannina, Boxers Union, Boxing Club, Boxing Ioannina, envsh pygmaxvn ioanninvn, boxing, Ioannina, boxing training, Αθλητικός Σύλλογος, Αθλητικός Σύλλογος Ένωση Πυγμάχων Ιωαννίνων, Ένωση Πυγμάχων Ιωαννίνων, Ένωση, Πυγμαχία, Πυγμαχία Ιωάννινα, Αθλητικός Σύλλογος Ιωάννινα, Πυγμάχων, Πυγμή, μποξ,

Εικόνα 1. Κιτσαράς Αρτέμιος

Μέτα από κάποια λεπτά αναμονής ο Αρτέμης παρέδωσε το δελτίο αθλητή και το κόμιστρο στη γραμματεία και κατευθύνθηκε στην 1η ζυγαριά που χρησιμοποιείται πριν από την επίσημη ζύγιση.  Στη ζυγαριά της προ-ζύγισης αναγράφηκε η τιμή 59.950 κιλά.   Ακολούθησε η ιατρική εξέταση και η επίσημη ζύγιση, και η δεύτερη ζυγαριά συμφωνούσε με την πρώτη και ο αθλητής πληρούσε τις προϋποθέσεις για τη συγκεκριμένη κατηγορία βάρους που είχε δηλώσει,  την κατηγορία των 60 κιλών (κατηγορία Ελαφρών κιλών).

Love boxing?, Join boxersunion.gr, We love Boxing, Box3rcise, Kidboxing, Boxerspro, Boxing love, boxersunion.gr, boxersunion.ioannina@gmai.com, Athletic Club Boxers Union of Ioannina, Boxers Union of Ioannina Amateur Boxing Club, Boxers Union of Ioannina, Boxers Union, Boxing Club, Boxing Ioannina, envsh pygmaxvn ioanninvn, boxing, Ioannina, boxing training, Αθλητικός Σύλλογος, Αθλητικός Σύλλογος Ένωση Πυγμάχων Ιωαννίνων, Ένωση Πυγμάχων Ιωαννίνων, Ένωση, Πυγμαχία, Πυγμαχία Ιωάννινα, Αθλητικός Σύλλογος Ιωάννινα, Πυγμάχων, Πυγμή, μποξ,

Εικόνα 2. Ο Αρτέμης στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Συλλόγου Ένωση Πυγμάχων Ιωαννίνων. Picture by menelaos.zenfolio.com.

Η κλήρωση

 

Η κλήρωση των ζευγαριών είχε καθοριστεί για τις 11:00 π.μ. μία ώρα μετά τη λήξη των ιατρικών εξετάσεων και της ζύγισης.  Στην κατηγορία των Ελαφρών κιλών είχαν δηλώσει να συμμετάσχουν 5 αθλητές.  Η κλήρωση ανέδειξε το πρώτο ζευγάρι και μοναδικό (για την ημέρα Πέμπτη) για να αναμετρηθεί στην κατηγορία των 60 κιλών. Στην Κόκκινη γωνία ο Κιτσαράς Αρτέμιος και στην Μπλε  ο Σταυρόπουλος Παρασκευάς.   Ο Σταυρόπουλος είναι πυγμάχος που ανήκει στην Παναχαϊκή.

Love boxing?, Join boxersunion.gr, We love Boxing, Box3rcise, Kidboxing, Boxerspro, Boxing love, boxersunion.gr, boxersunion.ioannina@gmai.com, Athletic Club Boxers Union of Ioannina, Boxers Union of Ioannina Amateur Boxing Club, Boxers Union of Ioannina, Boxers Union, Boxing Club, Boxing Ioannina, envsh pygmaxvn ioanninvn, boxing, Ioannina, boxing training, Αθλητικός Σύλλογος, Αθλητικός Σύλλογος Ένωση Πυγμάχων Ιωαννίνων, Ένωση Πυγμάχων Ιωαννίνων, Ένωση, Πυγμαχία, Πυγμαχία Ιωάννινα, Αθλητικός Σύλλογος Ιωάννινα, Πυγμάχων, Πυγμή, μποξ, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών Ελίτ 2017, Κιτσαράς Αρτέμιος, Σταυρόπουλος Παρασκευάς, Kitsaras Artemios, Stavropoulos Paraskevas, Κατηγορία Ελαφρών κιλών, Light 60 kg

Η κλήρωση των ζευγαριών

Η προθέρμανση

 

Οι αγώνες ξεκινούσαν στις 5:00 μ.μ. το απόγευμα με 7 αγώνες γυναικών.  Από τους άνδρες ο πρώτος αγώνας ήταν αυτός των ελαφρών  κιλών που συμμετείχε και ο αθλητής μας.  Έτσι ο αθλητής και οι προπονητές Τσιάμης Σωτήρης και Νότης Γιαννακάς προσήλθαν στο γήπεδο στις 5 μ.μ. .  Μαζί τους όμως ήταν και ο Κωνσταντίνος Κουντουβάλης  Δρ. της Χειροπρακτικής.  Ο κύριος Κουντουβάλης σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Glamorgan στην Ουαλία της Μεγ. Βρετανίας .   Μετά από ένα σύντομο ζέσταμα ο κύριος Κουντουβάλης πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον αθλητή μας.

Έπειτα ξεκίνησε η προετοιμασία για τον αγώνα.  Ο Νότης Γιαννακάς  προετοίμασε τον Αρτέμη με τεχνικές με στόχους  χεριών ενώ ο Τσιάμης Σωτήρης συμβούλευε ανάλογα.   Η στρατηγική καταστρώθηκε και συζητήθηκε μεταξύ των τριών και η πολυπόθητη ώρα δεν άργησε να έρθει.

Ο αγώνας μέσα στο ρινγκ

 

Η ανακοίνωση που προσκαλούσε τους δύο αθλητές στον αγωνιστικό χώρο έγινε από τα μεγάφωνα.  Οι ομάδες προσήλθαν στον αγωνιστικό χώρο στις προκαθορισμένες γωνίες .  Μετά την ανακοίνωση του διαιτητή και των κριτών οι δύο πυγμάχοι ανέβηκαν στο ρινγκ.  Ο αγώνας ήταν ένας αγώνας πυγμαχίας των τριών γύρων με διάρκεια των τριών λεπτών.

Ο διαιτητής έλεγξε αν οι δύο πυγμάχοι είχαν τον απαραίτητο εξοπλισμό: πυγμαχική στολή, μασέλα και σπασουάρ.  Κάλεσε τους δύο πυγμάχους στο κέντρο του ρινγκ, αφού τους έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες τους ζήτησε να δώσουν τα χέρια όπως και έκαναν.   Οι πυγμάχοι επέστρεψαν στις θέσεις τους και το καμπανάκι της έναρξης του αγώνα ήχησε.

1ος γύρος

Ο γύρος ξεκίνησε και οι δυο πυγμάχοι ελίσσονταν αναγνωριστικά χωρίς να επιδιώκουν την άμεση εμπλοκή .   Μετά από 30 δευτερόλεπτα αγώνα ο διαιτητής διέκοψε το γύρο και ζήτησε από τους πυγμάχους να εμπλακούν άμεσα.  Ακολούθησε μια επίθεση του Σταυρόπουλου με μια προσπάθεια του να βάλει τον Κιτσαρά στα σχοινιά.  Ο Κιτσαράς με στυλ και επιδεξιότητα τον αδειάζει.   Πέντε δευτερόλεπτα αργότερα το γήπεδο βυθίζεται στο σκοτάδι, οι θεατές,  οι αθλητές, ο διαιτητής,  οι κριτές, οι προπονητές, και οι παράγοντες ξαφνιάζονται.   Το γήπεδο παραμένει στο σκοτάδι για δέκα λεπτά ο βοηθητικός φωτισμός έκτατης ανάγκης έχει ενεργοποιηθεί.  Ο αγώνας δεν ήταν δυνατόν να συνεχιστεί πριν από την πλήρη αποκατάσταση του φωτισμού.

Μετά από 10 με 15 λεπτά ο φωτισμός επανέρχεται και ο αγώνας συνεχίζεται.  Ο αθλητής της Παναχαϊκής κάνει μια επίθεση χωρίς νόημα, τα χτυπήματα, λες και δεν έχουν σκοπό να βλάψουν χτυπάνε χωρίς στόχο.  Ο Αρτέμης κινείται κυκλικά και ανταποδίδει.  Οι δύο αθλητές προσπαθούν να βρουν την απόσταση με χτυπήματα χωρίς επιτυχία.  Υπάρχει κενό για κάποια δευτερόλεπτα χωρίς δράση.  Ο Κιτσαράς ψάχνει με το αριστερό ευθύ χτύπημα. Κινείται και χτυπάει καίρια με ένα δεξί ευθύ χτύπημα στο σαγόνι.  Ο αντίπαλος προσπαθεί να απαντήσει με στριφτά χτυπήματα αλλά βρίσκεται στη λάθος απόσταση και ο  διαιτητής τον παρατηρεί ότι χτυπάει με το εσωτερικό του βραχιόνιου οστού.   Ο αγώνας συνεχίζεται με εκατέρωθεν χτυπήματα στο ίδιο μοτίβο.  Ο Αρτέμης δείχνει την κλάση του, αποφεύγει χτυπήματα και βγαίνει στην αντεπίθεση εκνευρίζοντας τον αντίπαλο του. Ο εκνευρισμός αυτός οδηγεί το Σταυρόπουλο σε μια ακόμη παρατήρηση από το διαιτητή αφού πιάνει τον αντίπαλό του από το κεφάλι.

Τα χτυπήματα συνεχίζονται, σε μια αντεπίθεση του Αρτέμη ο Σταυρόπουλος προσπαθεί να αμυνθεί με Soulder Roll άμυνα χωρίς επιτυχία, ένα δεξί ευθύ χτύπημα περνάει στο σαγόνι του τελευταίου.  Ο αγώνας συνεχίζεται έως ότου χτυπάει το καμπανάκι για τη διακοπή του.

2ος γύρος

Ο δεύτερος γύρος ξεκινάει με αρκετές ανταλλαγές χτυπημάτων να μη βρίσκουν στόχο ο Σταυρόπουλος μόλις που προλαβαίνει να συνδεθεί με ένα χτύπημα.   Ο Κιτσαράς βηματίζει εμπρός χτυπώντας ταυτόχρονα, οδηγεί τον αντίπαλο του στα σχοινιά.  Παίρνει αρκετά σημεία, ο αντίπαλός του προσπαθεί να ξεφύγει.  Ο Κιτσαράς σε αυστηρή μαχητική στάση ο Σταυρόπουλος με τα χέρια κάτω.   Ένα χτύπημα για το Σταυρόπουλο στο κορμί και ανοίγει πάλι την απόσταση.

Ο Αρτέμης τον τοποθετεί για ακόμη μια φορά με πλάτη τα σχοινιά, ο Σταυρόπουλος χτυπάει σε απόγνωση.  Ο διαιτητής τους χωρίζει.  Για μερικά δευτερόλεπτα λείπει η δράση.  Ο Σταυρόπουλος εξαπολύει ένα συνδυασμό στην άμυνα του αντιπάλου του.  Ο Κιτσαράς πιέζει ο Σταυρόπουλος τρέχει.  Ο Κιτσαράς συνδέεται με ένα ξεκάθαρο αριστερό ευθύ χτύπημα σαγόνι.  Ο Σταυρόπουλος περιμένει για αντεπίθεση.  Την πρωτοβουλία λαμβάνει ο Κιτσαράς. Ο Σταυρόπουλος αστοχεί κινούμενος προς τα πίσω.

Ο Κιτσαράς συνεχίζει να πιέζει, τον στέλνει στα σχοινιά.  Ο Σταυρόπουλος κινείται κυκλικά επιτίθεται που και πού χωρίς να βρίσκει στόχο.  Στο 2’ και 20’’ του δευτέρου γύρου ο Σταυρόπουλος συνδέεται με έναν συνδυασμό δύο χτυπημάτων.   Ο Αρτέμης τον χτυπάει τέσσερις φορές.   Παλεύουν κοντά στα σχοινιά, ο Σταυρόπουλος τρέχει ο Αρτέμης τον χτυπάει δύο φορές.  Ένα χτύπημα μέσα ακόμη για τον Αρτέμη η αντεπίθεση του αντιπάλου του καθαρά πάνω στην άμυνα.  Ο Σταυρόπουλος χτυπάει πάνω στην άμυνα και στον αέρα.  Η ιστορία επαναλαμβάνεται.  Το καμπανάκι της λήξης ακούγεται.

3ος γύρος

Ο Κιτσαράς παίρνει ένα σημείο και δουλεύει στο όριο της απόστασης , προσπαθεί να πάρει το κέντρο.  Άλλο ένα καθαρό ευθύ χτύπημα σαγόνι για τον Αρτέμη.  Ο Σταυρόπουλος εφορμά με τα χέρια κάτω, βαράει αέρα. Στο 25’’ του γύρου ο Κιτσαράς χτυπάει ένα πολύ καλό δεξί ευθύ χτύπημα σαγόνι, και εξαπολύει και ένα συνδυασμό.  Ο Σταυρόπουλος ξεφεύγει προσπαθεί να μετρήσει τον Γιαννιώτη.  Ο Αρτέμης φτιάχνει συνέχεια την απόσταση και περιμένει για αντιχτύπημα, όχι άδικα, ένα αριστερό πλάγιο χτύπημα συνδέεται στο σαγόνι του Σταυρόπουλου.

Ο Σταυρόπουλος  εκτελεί διαδοχικά άστοχα χτυπήματα ο Αρτέμης το εκμεταλλεύεται συνδέεται ξανά με ένα χτύπημα.  Η μάχη μεταφέρεται στο κέντρο. Ο Κιτσαράς χτυπάει ο Σταυρόπουλος προσπαθεί να ξεφύγει.  Στο 1’ 34’’ ο Σταυρόπουλος προσπαθεί για Overhead, η επιλογή του δεν είναι χρήσιμη.  Ο Κιτσαράς χτυπάει τέσσερα διαδοχικά δίπλευρα, ο Σταυρόπουλος τρέχει.  Ο Σταυρόπουλος επιτίθεται νωχελικά με έναν συνδυασμό δυο χτυπημάτων, ο Αρτέμης απαντά με ένα εξαιρετικό συνδυασμό.

Στην αρχή του δεύτερου λεπτού του γύρου η δράση συνεχίζεται.  Ο Σταυρόπουλος προσπαθεί με ανορθόδοξη προσέγγιση, με τα χέρια κάτω προκαλεί τον αντίπαλο.  Χτυπάει τον Αρτέμη με πλάγια χτυπήματα διαδοχικά πάνω στην άμυνα, ο Αρτέμης κλέβει σημεία με μονά στριφτά χτυπήματα στην κόντρα.  Στο 2’ 50’’ του γύρου δυο καθαρά χτυπήματα προσγειώνονται στο σαγόνι του Σταυρόπουλου.  Το καμπανάκι λήγει τον αγώνα.

Η απόφαση

Μετά τη λήξη του αγώνα οι αθλητές πηγαίνουν στη γωνία τους και έπειτα τοποθετούνται δίπλα από το διαιτητή του αγώνα για την απόφαση των κριτών.  Η αγωνία κορυφώνεται.  Υπάρχει καθυστέρηση το σύστημα βαθμολόγησης δε λειτουργούσε και η γραμματεία συλλέγει τη γραπτή βαθμολογία από τους κριτές.  Η απόφαση ακούγεται από τα μεγάφωνα νικητής η Μπλε γωνία, ο Κιτσαράς χαμογελάει…..

Ο προπονητής του Κιτσαρά μας είπε.

 

Ο Νότης Γιαννακάς μετά από τον αγώνα μας δήλωσε «… νιώθω πως ο Αρτέμης τα έκανε όλα σωστά.  Μπορούσε να δώσει και παραπάνω στον αγώνα αλλά νιώθοντας πως τα έκανε όλα σωστά προσπαθούσε να εξοικονομήσει δυνάμεις για τους επόμενους αγώνες.  Η απόφαση μας έπιασε απροετοίμαστους WP 3-2.  Δυστυχώς δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη γνώμη των κριτών, ευχόμαστε στον αντίπαλο μας καλή συνέχεια.  Με τον αθλητή μου τα είπαμε και βάζουμε στόχο για του χρόνου να συμμετέχουμε σε 6 επίσημους αγώνες και φυσικά στο πρωτάθλημα του 2018 στην κατηγορία των Ελαφρών κιλών…»

Οι άνθρωποι που βοήθησαν

 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Κωνσταντίνο Κουντουβάλη για της υπηρεσίες του ως γιατρού της χειροπρακτικής.

Love boxing?, Join boxersunion.gr, We love Boxing, Box3rcise, Kidboxing, Boxerspro, Boxing love, boxersunion.gr, boxersunion.ioannina@gmai.com, Athletic Club Boxers Union of Ioannina, Boxers Union of Ioannina Amateur Boxing Club, Boxers Union of Ioannina, Boxers Union, Boxing Club, Boxing Ioannina, envsh pygmaxvn ioanninvn, boxing, Ioannina, boxing training, Αθλητικός Σύλλογος, Αθλητικός Σύλλογος Ένωση Πυγμάχων Ιωαννίνων, Ένωση Πυγμάχων Ιωαννίνων, Ένωση, Πυγμαχία, Πυγμαχία Ιωάννινα, Αθλητικός Σύλλογος Ιωάννινα, Πυγμάχων, Πυγμή, μποξ, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών Ελίτ 2017, Κιτσαράς Αρτέμιος, Σταυρόπουλος Παρασκευάς, Kitsaras Artemios, Stavropoulos Paraskevas, Κατηγορία Ελαφρών κιλών, Light 60 kg

Κωνσταντίνος Κουντουβάλης Δρ. της Χειροπρακτικής. Ο κύριος Κουντουβάλης σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Glamorgan στην Ουαλία της Μεγ. Βρετανίας . Μετά από ένα σύντομο ζέσταμα ο κύριος Κουντουβάλης πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον αθλητή μας. http://xeiropraktiki.blogspot.gr/

Επιπλέον θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Μηλιώνη Αθανάσιο γιατί χωρίς την βοήθειά του η αποστολή δεν θα ήταν σε θέση να ταξιδέψει στην Αθήνα.

 

Σύνταξη: Λιόλιος Κ.

Επιμέλεια: Μπαλωμένου Κ.

Περιγραφή του αγώνα: Γιαννακάς Ν.