Ο καθένας έχει τις δικές του φιλοδοξίες και τις δικές του επιδιώξεις.  Ο δικός μου στόχος σας διαβεβαιώνω, δεν είναι να προσφέρω θέαμα και αίμα στο λαό, γιατί σε αυτήν την περίπτωση η θυσία και οι απώλειες δε θα είναι παρά ένα κομμάτι του εαυτού μου.  Δεν είναι σκοπός μου η άκαρπη αντιπαράθεση και ο αγενής αντίλογος. Η συμμετοχή μου στο σύλλογο έχει σα βλέψη, τη διάδοση του αθλητισμού και των αρχών του.   Ήρθε η ώρα να αποκαλύψω τα μυστικά της πυγμαχίας (Secrets revealed).

Το ότι παρακολούθησα τη σχολή προπονητών το 2014 το χρωστάω σε έναν άνθρωπο.  Στον ίδιο που μου δίδαξε το ευγενές άθλημα της πυγμαχίας τον Allen Jones.  Χάρη στη συστατική επιστολή που έστειλε στην ελληνική ομοσπονδία πυγμαχίας και στη γενική γραμματεία αθλητισμού,  με δέχτηκαν στη σχολή προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Το 1998 μετοίκισα στο Treeforest της Ουαλίας για σπουδές ως Πολιτικός Μηχανικός. Τον ίδιο χρόνο παράλληλα με τις σπουδές μου ξεκίνησα να προπονούμαι στο άθλημα της πυγμαχίας στο Pontypridd A.B.C.   8 χρόνια μετά το 2006 τέλειωσα και το Master Degree in Civil Engineering και πήρα την απόφαση να γυρίσω στην Ελλάδα, όλον αυτό τον καιρό ήμουν αναπόσπαστο μέλος της ομάδας του συλλόγου, ήταν η οικογένεια μου, ένας σύλλογος με ιστορία 60 χρόνων στο χώρο της πυγμαχίας.  Ο ένας από τους δύο προπονητές μου ο Steve Louis εντάχθηκε στο σύλλογο ως βοηθός προπονητή στα τέλη του ’60 αρχές ’70.  Πολύ γρήγορα εξελίχτηκε σε διευθυντής προπονητής με πολλούς αθλητές πρωταθλητές στο Ουαλικό και στο Βρετανικό πρωτάθλημα.  Μεγάλη επιτυχία είχαν αθλητές του στο επίπεδο των παίδων και νέων, τα οποία πρωταθλήματα ήταν πολύ ανταγωνιστικά εκείνη την εποχή.

Στις αρχές του ’80 ο Steve Louis έκανε πρόταση στον Allen Jones να αναλάβει τη θέση του βοηθού προπονητή.  Μέσα στα χρόνια αναπτύχθηκε ένας ισχυρός δεσμός ανάμεσά τους δημιουργώντας μια ομάδα που έβγαζε πρωταθλητές.  Στις αρχές του ’90 υπήρξε ένα σχίσμα στην Ουαλική πυγμαχία και οι αποσχισθέντες σύλλογοι σχημάτισαν τη δική τους ομοσπονδία η οποία δεν αναγνωρίζονταν από τη Βρετανική  ABA. Εκείνη την  περίοδο ο  Steve Louis γίνεται ομοσπονδιακός προπονητής με βοηθό του τον Allen Jones και ανανεώνουν ολόκληρο το στήσιμο της πυγμαχικής εκπαίδευσης σε εθνικό επίπεδο.  Ανανέωσαν την κατάρτιση της εθνικής ομάδας και τις προπονητικές μεθόδους.   Ο Steve Louis υπήρξε αρωγός της εθνικής ομάδας που θα έπαιρνε μέρος στους ολυμπιακούς του 1996 αλλά δυστυχώς δε συμπεριλήφθην στην αποστολή.

Στα τέλη του ’90 τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή παίρνει ο Allen Jones o οποίος συνοδεύει όλες τις αποστολές σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.  Το 2001 οι αποσχισθέντες σύλλογοι επανασυνδέονται με την WABA (Welsh Amateur Boxing Association).  Εκείνη την περίοδο ο Allen Jones συνοδεύει την εθνική ομάδα σε ένα Τουρνουά που θα γινόταν για πρώτη φορά, το Four Nation Tournament στο οποίο έπαιρναν μέρος οι εθνικές της Ιρλανδίας, Αγγλίας, Σκωτίας και Ουαλίας.  Μετά από αυτό το τουρνουά ο Allen Jones λόγω προβλημάτων υγείας αποφασίζει να εγκαταλείψει τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή.

Έχω πυγμαχήσει με αξιόλογους πυγμάχους πρωταθλητές και μη.  Έχω συμμετάσχει στις ομάδες προετοιμασίας πρωταθλημάτων και διεθνών αγώνων του συλλόγου βοηθώντας ως Sparring partner και κρατώντας τους στόχους σε τεχνικές και ασκήσεις υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση των προπονητών μου.  Οι εμπειρίες που αποκόμισα είναι μοναδικές, θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που τους γνώρισα και έζησα ανάμεσα τους, όχι σα θεατής αλλά σα μέλος της ομάδας αυτής.

Του Νότη Γιαννακά

notis.giannakas@boxersunion.gr