Συνήθως στο συγκεκριμένο τμήμα (Progressive group) έχουμε δυο κατηγορίες αθλητών, τους αρχάριους (δηλαδή νέους και νέες που ασχολούνται για πρώτη φορά με το άθλημα) και τους έμπειρους αθλητές (αθλητές της προκαταρκτικής φάσης οι οποίοι μεγάλωσαν ηλικιακά και εντάχθηκαν αναγκαστικά στο επόμενο γκρουπ).  Είναι το τμήμα της αναπτυξιακής φάσης (Progressive group) το οποίο αποτελείται από έφηβους της όψιμης φάσης από 15 έως 18 χρονών.

Τμήμα Αναπτυξιακής Φάσης (Progressive group)

Εικόνα 1. Ο Σωκράτης αθλητής του συγκεκριμένου τμήματος (κόκκινο μπλουζάκι) σε ασκήσεις απόστασης, χτυπημάτων και άμυνας.

Εδώ οι αθλητές αρχίζουν να εξασκούν το σώμα με μεγαλύτερες επιβαρύνσεις όσον αφορά τον όγκο αλλά και την ένταση της προπόνησης για να συμβαδίζουν με τις αγωνιστικές απαιτήσεις.  Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στη Γενική και Ειδική φυσική κατάσταση, στην Ειδικευμένη προπόνηση και στον προγραμματισμό της αγωνιστικής προετοιμασίας.

Τμήμα Αναπτυξιακής Φάσης (Progressive group)

Εικόνα 2. Ο Αστρίτ, αθλητής και αυτός του συγκεκριμένου τμήματος εκτελεί ασκήσεις στην μπάλα ταχύτητας.

Επίσης έχουμε την έντονη παρουσία του αγωνιστικού άγχους. Οι αθλητές με μέσο την προπόνηση μαθαίνουν να ελέγχουν το αγωνιστικό άγχος, αναπτύσσουν την αυτοεπίγνωση και τον αυτοέλεγχο, μαθαίνουν να ελέγχουν τις σκέψεις τους, αναπτύσσουν εσωτερικά κίνητρα, μαθαίνουν να συγκεντρώνουν την προσοχή τους, αναπτύσσεται η αυτοπεποίθηση τους, μαθαίνουν πώς να αντιμετωπίζουν θετικά και ενεργητικά διάφορες αγωνιστικές καταστάσεις, θέτουν αγωνιστικούς στόχους, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουν τη συνοχή της ομάδας.  Παρόλο που συνυπάρχουν στο ίδιο τμήμα αρχάριοι και προχωρημένοι αθλητές αυτό δε δημιουργεί προβλήματα, αντιθέτως με την καθοδήγηση του προπονητή και οι δύο περιπτώσεις αθλητών ωφελούνται ο ένας από τον άλλο και εξελίσσονται ανάλογα, πάντα βέβαια με τις δυνατότητες τους.

Τμήμα Αναπτυξιακής Φάσης (Progressive group)

Εικόνα 3. Η Έφη εξασκείτε στο αριστερό ευθύ χτύπημα στο σαγόνι.

Τα τμήματα της αναπτυξιακής φάσης γίνονται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 18:00 με 19:00.  για την εγγραφή απαιτείται παρουσία κηδεμόνα και συγκατάθεση του.  Επίσης είναι απαραίτητο να προσκομίσετε (εντός 10 ημερών) έγγραφη βεβαίωση από παθολόγο ή καρδιολόγο για το αν δύναται ο συγκεκριμένος αθλητής να συμμετάσχει στις προπονήσεις.

Τμήμα Αναπτυξιακής Φάσης (Progressive group)

Εικόνα 4. Ο Κλεισθένης τελειοποιεί την τεχνική του.

Αν κάποια στιγμή στο μέλλον θα θέλατε να εγγραφείτε ή να εγγράψετε το τέκνο σας στο συγκεκριμένο τμήμα, μη διστάσετε να συμπληρώσετε τη ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ που βρίσκεται στην ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση  http://boxersunion.gr/declaration/  και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας! http://boxersunion.gr/epikinonia/ .