Το γκρουπ της προκαταρκτικής φάσης (Preliminary Group) απευθύνεται σε έφηβους από 10 έως 14 ετών.  Στις συγκεκριμένες ηλικίες η συναρμογή χεριών-ματιών και ποδιών-ματιών είναι αρκετά καλή. Ενώ ο εγωκεντρισμός έχει μειωθεί, ταυτόχρονα υπάρχει η επιθυμία για ποιοτική εκτέλεση.  Υπάρχει ενδιαφέρον για συμμετοχή στην ομάδα, τα παιδιά μπορούν να συγκεντρωθούν για περισσότερη ώρα.  Η επιτυχία ή η αποτυχία έχουν μεγάλη σημασία, αρχίζουν να βιώνουν την επιτυχία και πρέπει να μάθουν να αντιμετωπίζουν θετικά την αποτυχία.  Στο σύλλογό μας στο συγκεκριμένο ηλικιακό γκρουπ, κάθε Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή για μία ώρα, μεταξύ 17:00 και 18:00 διδάσκουμε την:

Γκρουπ Προκαταρκτικής φάσης (Preliminary Group)

Εικόνα 1. Εβδομαδιαίο πρόγραμμα

Τεχνική

Όσον αφορά την εκμάθηση της τεχνικής στην ηλικιακή φάση του συγκεκριμένου γκρουπ στόχος  μας είναι η εισαγωγή των έφηβων αθλητών στις βασικές αρχές της πυγμαχίας: την επίθεση, την άμυνα, και τους βηματισμούς (κινητική συμπεριφορά). Η ανάπτυξη δεξιοτήτων και η συνεχής έμφαση στη βελτίωση των θεμελιωδών αρχών της πυγμαχίας.

Γκρουπ Προκαταρκτικής φάσης (Preliminary Group)

Εικόνα 2. Αθλητικός Σύλλογος Ένωση Πυγμάχων Ιωαννίνων.

Φυσική κατάσταση

Μέσα από διασκεδαστικά δομημένες δραστηριότητες βελτιώνουμε τη φυσική κατάσταση.  Αυτές περιλαμβάνουν:  βασικές αρχές της κίνησης (ευκινησία, ισορροπία, συντονισμό και ταχύτητα), τροχάδην, αλτικότητα, ρήψεις.  Μεγάλη έμφαση δίνεται στην εκμάθηση συγκεκριμένων βασικών κινήσεων του αθλήματος της πυγμαχίας. Η μυϊκή ενδυνάμωση επιτυγχάνεται με τη χρήση του σωματικού βάρους, με μπάλες σταθερότητας, με λάστιχα και ιατρικές μπάλες.  Επίσης επιδιώκεται εισαγωγή των αθλητών στη γενική φυσική κατάσταση (αερόβια/αναερόβια ικανότητα, δύναμη, ταχύτητα, ευκινησία).

Γκρουπ Προκαταρκτικής φάσης (Preliminary Group)

Εικόνα 3. Είσοδος Ε.Α.Ν.Κ.Ι. “Λιμνοπούλα”

Τακτική

Ένα πολύ σοβαρό κομμάτι του αθλήματος της πυγμαχίας είναι η τακτική της πυγμαχίας.  Δίνοντας την κατάλληλη προσοχή στο κομμάτι αυτό προετοιμάζουμε τους μικρούς αθλητές με τη διδαχή των αγωνιστικών κανονισμών, την εκμάθηση της ορολογίας που χρησιμοποιείται στην πυγμαχία και τέλος την τακτική που χρησιμοποιείται κατά διαφορετικού τύπου αντιπάλων.

Γκρουπ Προκαταρκτικής φάσης (Preliminary Group)

Εικόνα 4. Είσοδος Ε.Α.Ν.Κ.Ι. “Λιμνοπούλα” προς το 7ο Λεμβαρχείο.

Ψυχοσύνθεση

Επικεντρωνόμαστε στη δημιουργία αυτοεκτίμησης των αθλητών μέσα από την ατομική προσπάθεια ανεξαρτήτως του αποτελέσματος.  Δίνουμε έμφαση και ενισχύουμε την ευγενή άμιλλα και την επικοινωνία με τον προπονητή και τους συναθλητές.  Προάγουμε την εμπειρία της απόλαυσης του ανταγωνισμού, την προσπάθεια που βασίζεται σε στόχους σε σχέση με το αποτέλεσμα, την αυτογνωσία και τον συναισθηματισμό, το φίλαθλο και ηθικό παιχνίδι.  Ο προπονητής  διδάσκει τους αθλητές ότι τα λάθη ή η κακή απόδοση δεν είναι κάτι «κακό» αλλά είναι απλά ένας τρόπος για να γίνουμε καλύτεροι.

Γκρουπ Προκαταρκτικής φάσης (Preliminary Group)

Εικόνα 5. Είσοδος Ε.Α.Ν.Κ.Ι. “Λιμνοπούλα” 8ης μεραρχίας.

Προσοχή: στο συγκεκριμένο γκρουπ δεν επιτρέπουμε χτυπήματα στο κεφάλι.

 

Δε δεχόμαστε παιδιά κάτω από την ηλικία των 10 ετών. Αν κάποια στιγμή στο μέλλον θα θέλατε να εγγράψετε το τέκνο σας στο συγκεκριμένο Γκρουπ, μη διστάσετε να συμπληρώσετε την ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ που βρίσκεται στην ιστοσελίδα μας στην διεύθυνση  http://boxersunion.gr/declaration/  και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας! http://boxersunion.gr/epikinonia/ .